Fashion, așteptările anului 2022
Pe măsură ce lăsăm în urmă incertitudinea din anul 2021 (odată cu creșterea ultimei componente a Covid-19: Omicron), vrem să ne concentrăm pe pozitiv. Acum însă se pare că avem o altă problemă gravă, Ucraina.
Mergând înainte, industria modei face noi pași în sustenabilitate și se concentrează pe metode mai ecologice pentru producția de modă.
În timp ce industria noastră poate primi o reputație proastă de la ecologiști, au existat o mulțime de câștiguri durabile în acest an pe care companiile de modă ar trebui să se concentreze.
Aici discutăm inclusiv despre consolidarea drepturilor lucrătorilor din domeniul confecțiilor, precum și progrese în spațiul circular al modei de primăvară.
Industria modei
În ultimii 20 de ani, moda s-a schimbat foarte mult și nu numai la noi, sau la noi… mai puțin! Legile drepturilor la muncă în industria textilă au devenit învechite, deoarece structura economică a acestei industrii s-a schimbat și ea foarte mult.
Moda în 2022
După cum spuneam, moda este în continuă schimbare și până acum peste 140 de mărci de modă (printre acestea Reformation, Boyish, Mara Hoffman, Eileen Fisher) au fost fire de schimbare în industria modei (fără jocuri de cuvinte).
Blocați de pandemie dar...
Pandemia ne-a îndepărtat puțin de „mofturile modei” dar unele companii au continuat să prospere sau măcar au încercat. De exemplu brandul de sport New Balance și-a lansat programul „New Balance Renewed” cu The Renewal Workshop.
H&M și-a lansat recent propria piață de revânzare „Rewear” în Canada, iar URBN și-a anunțat platforma „Nuuly Thrift”, exact în toamna anului 2021.
Pe tot parcursul pandemiei, piața de revânzare a produselor de lux a câștigat teren, în timp ce bunurile uzate s-au acumulat pe măsură ce oamenii au avut timp să-și epureze dulapurile.
să protejăm natura...
Inovația în materie de durabilitate a crescut cu siguranță și a devenit o mare mișcare în industria modei. De-a lungul anului 2021, mărci gigantice de modă și atletism, inclusiv Adidas, Nike, H&M, Stella McCartney, Ralph Lauren, Patagonia și Gap, s-au întors cu fața spre natură și au investit în materiale de ultimă generație.
Chiar și designerii de lux caută opțiuni de piele vegană. De exemplu, Hermès, o casă cu o mare tradiție, a șocat lumea luxului când a anunțat un parteneriat cu start-up-ul californian MycoWorks pentru a dezvolta un material de tip piele din miceliu.
Aceasta ar fi prima dată când eticheta de lux s-a îndepărtat de pielea de vițel, caracteristică caselor din renumitele sale genți Birkin și Kelly.