Machiaj, ce culoare ar trebui să port

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc de la clienți este „Ce culoare de machiaj ar trebui să port?”. Acest lucru se poate aplica pentru fond de ten, fard de obraz, fard de pleoape, ruj și o varietate de produse de machiaj.

Pentru majoritatea consumatorilor, există incertitudini cu privire la culorile care se potrivesc cel mai bine cu tenul sau caracteristicile lor.

Acum trăim într-o epocă în care există mai multe opțiuni de culoare decât oricând.

Tenul

Internetul este încărcat cu videoclipuri, cu bloggeri și vedete care folosesc palete pline de umbre și blush-uri colorate. Nu este de mirare că am fi copleșiți dar înainte de a renunța la căutare, permiteți-mi să vă ofer o lecție de bază despre teoria culorilor.

De asemenea, vom discuta și despre culorile pentru machiaj care ar putea simplifica procesul respectiv și care vă vor ajuta să arătați perfect.

Să discutăm despre frumusețe

Machiaj, lucruri elementare

Pentru început, vrem să înțelegem terminologia respectivă. Când alegem un machiaj, dorim să distingem unele calități ale acelei culori. Din punct de vedere tehnic, culoarea are trei calități distincte și anume – nuanță , saturație și adâncime.

Machiaj, lucruri elementare

Nuanța de culoare reală

Nuanța este culoarea reală, roșu, albastru, maro etc. Când alegem ce nuanță va funcționa cel mai bine pentru noi, dorim mai întâi să luăm în considerare ce culori avem în piele, păr și ochi.

De exemplu, persoanele cu păr blond și ochi albaștri tind să arate bine în fardurile aurii și maro.

Dacă pielea ta are o nuanță rece sau roz, probabil că vei arăta bine în fard de obraz și ruj roz moale, în timp ce persoanele cu pielea bronzată și ochii căprui, arăta bine în fardurile de pleoape gri, argintii și albastre.

Saturație, la ce ne gândim?

Când discutăm despre saturație, ne gândim la cât de intensă este culoarea. Culorile foarte saturate funcționează bine pentru un aspect dramatic, în timp ce culorile cu saturație scăzută par mai blânde.

De exemplu, pentru un fard de obraz cu aspect natural, roz de zi, ne dorim un fard de obraz nu prea saturat. În timp ce ne dorim de obicei un ruj roșu purtat seara să aibă multă saturație.

Rețineți că doar pentru că o culoare este foarte saturată, nu înseamnă că va fi închisă. Va fi doar intensă sau luminoasă pe nuanța pielii tale.

Adâncimea, înseamnă desigur cât de deschisă sau închisă este culoarea. Este important să țineți cont de profunzimea pielii atunci când alegeți profunzimea culorilor de machiaj, pentru că o culoare prea deschisă poate să nu apară, în timp ce o culoare prea întunecată poate părea mai dramatică decât îți dorești.

Culoarea pielii

Atunci când alegem culori care se potrivesc bine cu caracteristicile noastre, de obicei ne uităm la culoarea pielii, a ochilor și a părului pentru a determina ce va funcționa cel mai bine.

Culoarea pielii

Avem opțiunea de a folosi culori care sunt similare cu caracteristicile noastre. Culori care sunt opuse culorii caracteristicilor noastre și aici discutăm despre contrast.

Din punct de vedere istoric, s-a crezut că fardul de pleoape albastru ar face ochii să pară mai albaștri, făcând astfel ochiul să pară mai puțin albastru în comparație cu albastrul din pleape.

Ne-am dat seama că multe culori precum portocaliu, auriu și cupru, sunt cele mai bune pentru a contrasta cu ochii albaștri. De asemenea, ochii verzi sunt mai verzi atunci când sunt îmbogățiți cu violet.

Machiaj, ochii căprui

Ochii căprui au fost adesea confuzi, deoarece albastrul este cel mai apropiat opus de maro. În realitate, un ochi căprui arată la fel de frumos atunci când este îmbunătățit cu culori reci, cum ar fi gri, platină sau argintiu.

Cu toate aceste informații menționate, este important să știți că nu trebuie să purtați aceste culori pentru a vă face ochii să arate mai bine. Am descoperit că diferitele niveluri de tonuri de piele, maro moale și neutru, arată frumos pe majoritatea culorilor ochilor.

Corecție înainte de îmbunătățire

Acum că înțelegem care sunt opțiunile noastre de culoare, poate dorim să începem să explorăm culori noi. Înainte de a ne crea aspectul și de a alege culorile pe care le dorim, trebuie mai întâi să aruncăm o privire critică asupra feței noastre și să ne asigurăm că vom corecta în mod corespunzător orice decolorare pe care nu o dorim.

Am avut mulți clienți care mi-au spus că nu pot purta fard de pleoape mov pentru că le scoate în evidență cercurile întunecate. Răspunsul meu la asta este „ce corector folosești?”

Dacă nu corectezi corect cearcănele, nicio umbră nu va arăta bine. Acesta este un alt element important pentru teoria culorilor.

Dacă avem decolorare, nu avem nevoie de machiaj de scenă sau corector greu pentru a remedia problema. Lucrăm mai inteligent, nu mai greu – cu machiajul care corectează culoarea .

Roșeață în jurul ochilor

Dacă există roșeață în jurul ochilor sau în obraji, un corector pe bază de galben precum sau un fond de ten pe bază de galben va neutraliza cu siguranță roșeața.

Dacă aveți cercuri gri, albastre sau violet, utilizați un corector de piersici pentru a neutraliza întunericul. Acest lucru funcționează excelent și pentru hiperpigmentare.

Decolorarea

Vei fi uimită de cât de ușor poți acoperi decolorarea. Odată ce pielea ta are un ton uniform și cearcănele tale sunt acoperite, vei putea alege orice culoare de fard de obraz sau fard de pleoape fără să-ți faci griji că vei scoate la iveală aceste probleme.

Dacă toată fața ta are multă roșeață naturală și nu vrei să încerci să o acoperi, atunci aplică un bronzant pe bază de aur pentru a se înmuia apoi roșul.

De asemenea, dacă pielea ta este foarte pală sau aurie, încearcă un bronzant pe bază de piersici sau roz. Aceste culori opuse pot ajuta la neutralizarea subtonului și la îmbunătățirea tenului.

Dramatic versus Natural

O altă provocare cu care văd că se confruntă foarte multe persoane este dacă pot scăpa cu un aspect dramatic sau nu. Multe persoane țin de culorile moi, decolorate și cu aspect natural, deoarece cred că nu pot scăpa de drama.

Nu vă pot spune câte femei am întâlnit care au 5 rujuri de aceeași culoare de la o grămadă de mărci diferite. Purtăm o culoare o dată și primim câteva complimente și apoi credem că asta ar trebui să purtăm când, în realitate, suntem capabili de mult mai multă diversitate decât credem.

Recomandarea mea este să mergi la un magazin, să închizi ochii, alegi o culoare și o porți!

Nu te uita la tine și faci comparații la felul cum arăți în mod normal. Privește-te ca și cum ai fi un străin pe care l-ai întâlnit pe stradă. S-ar putea să te surprinzi! Și nu vă fie teamă să încercați niște roșu.

About Author /

Specialist în servicii de Marketing Online, optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Fondatoarea dwx.ro, activează în acest domeniu de peste 16 ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search