Vreau să călătoresc! De unde să încep?

Vreau să călătoresc dar de unde să încep? Ei bine, crezi sau nu, pur și simplu având dorința de a călători și de a pune întrebări, ai început deja de minune!

Sfaturi pentru călătorii

Vom împărtăși sfaturi pentru o călătorie internațională, cum vom călători prin lume și informații despre cum să câștigi chiar bani în timp ce călătorești în jurul lumii.

Nu există o cale corectă sau greșită în ceea ce privește modul în care călătoriți, atâta timp cât ți-ai făcut cercetările și puțină planificare.

Călătorii

Ideea de a călători poate părea copleșitoare la început, dar odată ce începi să pui lucrurile în perspectivă, vei începe să te întrebi de ce nu ai făcut asta cu ani în urmă!

Este posibil să călătorești și să faci bani?

Da, este posibil să călătorești și să faci bani. Nomazii o fac de mii de ani și există oportunități nesfârșite de a câștiga venituri în timp ce călătorești prin lume. Acordați-vă timp pentru a vă dezvolta setul de abilități, identificați-vă interesele, apoi determinați-vă nișa.

Nomazii

Cercetați ce servicii sunt la mare căutare la nivel mondial sau obțineți un certificat online care vă poate permite să faceți bani de oriunde în lume. Oportunitățile sunt nesfârșite odată ce identifici tot ceea ce ai de oferit și cum să-l faci să funcționeze în avantajul tău.

Crezi sau nu, s-ar putea să descoperi că să faci bani în străinătate este mai ușor decât să lucrezi la un loc de muncă obișnuit în România! Se spune că nomazii au mai multă flexibilitate, costuri accesibile de trai și un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată.

De unde să începi dacă vrei să călătorești

O soluție ușoară atunci când întrebați cum și unde să călătoriți este doar să începeți de undeva! Petreceți mai puțin timp fantezând despre călătorii și mai mult timp să vă planificați călătoria.

Asta nu înseamnă să fugi și să începi să cumperi cele mai drăguțe ținute de călătorie și seturi de bagaje asortate.

Deși acea parte este interesantă, dar există mai multe lucruri esențiale de aranjat mai întâi.

Despre călătorii

Obțineți documentația adecvată

Pașaportul tău este primul tău pas pentru a porni într-o călătorie, dar pe lângă pașaport, poate fi necesar să obții o viză, în funcție de țara pe care o vizitezi și de cât timp intenționezi să stai acolo.

Vizele trebuie să fie solicitate și să aibă diferite cerințe de solicitare. Puteți obține o viză făcând o programare la ambasada țării dorite.

Cercetează cultura țării în care dorești să călătorești

Este o regulă de bază să înțelegeți normele sociale și să vă familiarizați cu limba țării pe care intenționați să o vizitați. Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să jignești accidental o persoană nativă, neînțelegându-i obiceiurile. Învață cât poți de mult pentru a evita un șoc cultural.

Normele Sociale

De exemplu, apa caldă poate fi o așteptare standard de unde sunteți, dar este posibil să nu fie același lucru în țara pe care o vizitați. De asemenea, veți dori să aflați cum funcționează transportul public, diferența valutară și costul vieții în țară.

În cele din urmă, determinați cel mai bun moment al anului pentru a călători la destinație. Planificarea unei călătorii în cea mai caldă perioadă a anului sau sezonul ploios vă poate afecta experiența de călătorie.

Crearea bugetului

Credeți sau nu, nu trebuie să aveți mii de Euro economisiți pentru a călători prin lume! Unii oameni și-au părăsit țara natală cu mai puțini bani decât tine și prosperă în străinătate.

Luați în considerare deschiderea unui cont de vacanță pentru a crea o strângere de fonduri care să vă suporte cheltuielile de călătorie.

Crearea bugetului

Efectuați un buget pentru zbor, cazare, transport în jurul destinației și cheltuielile generale, apoi începeți planul de economisire și finanțare.

Nu permiteți costurilor sau lipsei de fonduri să vă descurajeze! Va exista întotdeauna o modalitate de a-l face să funcționeze cu ceea ce ai.

Rezervarea zborului

Costurile de zbor pot fi scumpe dar poți reduce costurile cumpărând zborul cu mult timp înainte. De asemenea, urmăriți ofertele de zboruri anunțate. Există chiar și aplicații care vă ajută să găsiți cel mai mic preț posibil de zbor, cum ar fi Skiplagged și Hopper.

Dacă aveți un prieten care lucrează pentru o companie aeriană, cereți-i un permis pentru prieteni. Un permis pentru prieteni nu este un loc confirmat, dar este o modalitate rentabilă de a ajunge la destinație.

Locurile de cazare

Găsirea locurilor de cazare este o parte esențială a călătoriei. Veți avea nevoie de un loc sigur în care să vă odihniți noaptea.

Ai nevoie de câteva sfaturi de călătorie internațională pentru a găsi cazare în întreaga lume?

Facebook Marketplace are nenumărate liste de închirieri. Puteți filtra căutarea în funcție de zona exactă în care doriți să stați, intervalul de preț și tipul de închiriere.

Nu este înțelept să plătiți pentru nimic online până când nu ați ajuns și ați pus ochii pe proprietate dacă mergeți pe acest traseu. În funcție de durata șederii dvs., Airbnb poate fi o opțiune rentabilă.

Locuri de Cazare

Ei oferă chiar și sejururi lunare dacă acest lucru se încadrează în bugetul dvs.

În cele din urmă, în calitate de călător solo, hostelurile oferă un sentiment de comunitate în care călătorii din întreaga lume locuiesc în timpul călătoriilor lor.

Pensiunile pot fi foarte accesibile, iar unele oferă chiar și camere private.

Cardurile de credit și telefoanele mobile

Înainte de plecarea Dvs. în călătorie, este o idee bună să vă revizuiți politicile bancare privind tranzacțiile externe. Majoritatea băncilor percep comisioane internaționale atunci când folosesc un bancomat străin sau efectuează o tranzacție în străinătate.

Cu toate acestea, alte bănci oferă comisioane de tranzacție mai mici sau nu oferă în străinătate. Unele case de credit oferă rate mici și chiar reduceri pentru taxele ATM.

De asemenea, verificați cu furnizorul dvs. de telefonie mobilă, planurile de călătorie internaționale. Vă recomandăm să obțineți un telefon deblocat și să cumpărați o cartelă SIM locală, astfel încât să aveți acces la o rețea funcțională pe tot parcursul călătoriilor.

WhatsApp și Facebook Messenger sunt modalități excelente de a păstra legătura cu familia și prietenii dacă aveți doar acces la Wi-Fi.

Utilizați rețelele sociale

Lucrul grozav al rețelelor sociale este că leagă oameni din întreaga lume. Puteți folosi grupurile de pe Facebook pentru a găsi călători la fel ca dvs. care au fost unde mergeți și care sunt dispuși să vă ofere sfaturi gratuite despre cum să călătoriți.

Comunitatea de călătorii online este o resursă excelentă pentru toți călătorii aspiranți. A vorbi direct cu oamenii care îți trăiesc visele te poate ajuta să obții cunoștințe de primă mână și entuziasm pentru experiență!

About Author /

Specialist în servicii de Marketing Online, optimizare și promovare pentru motoarele de căutare. Fondatoarea dwx.ro, activează în acest domeniu de peste 16 ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search